Látványos eredmények a láthatóság növelésében

Különböző tanulmányok megállapításai szerint a fluoreszkáló, DG háttértárfóliás táblák alkalmazása esetén a táblák megfigyelési aránya többszöröse a hagyományos fóliával készült közúti jelzőtáblákéhoz viszonyítva.                       
 
A fényvisszavető, széles látószögű, prizma alakú lencsékből álló DG háttérfóliás táblák alkalmazása, a legalacsonyabb költségigényű és egyben az egyik leghatékonyabb megoldás a közlekedésben résztvevők időben történő tájékoztatására. Alkalmazása vasúti átjárókban, munkaterületek biztosításánál, forgalomtereléseknél, baleseti gócpontoknál, veszélyes útkanyarulatoknál és gyalogos-átkelőhelyeknél látványos eredményt hozott. Az erre vonatkozó európai tanulmány megállapításai szerint, a fluoreszkáló DG háttérfóliás táblák esetén a
  balesetek száma csaknem 40 %-kal kevesebb lett,
  a közlekedők sebessége átlag 2-3 km/h-val csökkent,
  a gépjárművezetők 90%-a a fluoreszkáló hátterű táblákat rövidebb idő alatt ismerte fel, ami jelentős reakcióidő tartalékot eredményez.
Autópályán végzett szemkamerás vizsgálat megállapításai alapján a DG háttérfóliás közúti jelzőtáblák megfigyelési aránya többszöröse a már megszokott közúti jelzőtáblákhoz viszonyítva.